• Utlyst anställning som forskare i isländska

[2017-01-19] Institutionen för svenska språket ledigförklarar härmed en timanställning i isländska med lexikalisk inriktning.

• Ordboken en viktig hjälp för den som lär sig svenska

[2017-01-18] Internetordboken Lexins svenska lexikon vänder sig i första hand till personer som håller på att lära sig svenska. En avhandling från Göteborgs universitet visar att de ord som framför allt slås upp är centrala svenska ord som verben få, gå och ta. De kan betyda flera olika saker och kan därför vara svåra för nybörjare.

• De första juridiska handböckerna på svenska erbjuder spännande läsning

[2016-12-19] I en ny rapport från Göteborgs universitet redovisas en undersökning av de två första juridiska handböckerna på svenska. I rapporten visar docent Hans Landqvist och universitetslektor Lena Rogström hur Clas Rålamb och Claudius Kloot använder språken latin och svenska och hur de bygger upp sina texter.

• Vill du arbeta som gästföreläsare i svenska språket?

[2016-12-16] I samarbete med Enheten för akademiskt språk (ASK), en universitetsgemensam enhet vilken erbjuder kvalificerade former av stöttning för akademiskt skrivande och språkutvecklande undervisning, söker Institutionen för svenska språket gästföreläsare med inriktning mot grundläggande språkutbildning i svenska.

• Utlyst anställning som systemutvecklare

[2016-12-09] Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet ledigförklarar en eller flera anställningar som systemutvecklare med inriktning mot gränssnittsprogrammering.