• Utlyst anställning som forskare inom området tal- och ögonrörelseanalys

[2017-09-18] Arbetet består av att forska i utvinning, modellering och analys av talrelaterade akustiska och prosodiska särdrag från ljudinspelningar m.h.a. av PRAAT:s inbyggda funktioner och algoritmer eller egna skript i MATLAB, lingWAVES eller annan lämplig talanalysmiljö.

• Utlyst anställning som forskningsassistent

[2017-09-18] Anställningens huvudsakliga inriktning innebär kodning av olika datamaterial. Du kommer samla, digitalisera och strukturera resultat från kognitiva och språkliga tester, på timbasis, vid behov och ibland på oregelbundna tider.

• Frisörsalongers lek med ord i företagsnamnen

[2017-09-14] Har du funderat över varför många frisörsalonger har så språkligt kreativa namn? Ann-Kathrin Mehrens från universitetet i Greifswald studerar fenomenet med ideofiers, som är ett nytt begrepp för att beskriva denna typiska lek med företagsnamn som även finns inom några andra branscher.

• Utlyst anställning som doktorand i Nordiska språk

[2017-09-13] Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet ledigförklarar en tidsbegränsad anställning som doktorand i Nordiska språk.

• Utlyst anställning som doktorand i Svenska som andraspråk

[2017-09-13] Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet ledigförklarar en tidsbegränsad anställning som doktorand i Svenska som andraspråk.