Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Utlyst anställning som forskare inom området tal- och ögonrörelseanalys

  [2017-09-18] Arbetet består av att forska i utvinning, modellering och analys av talrelaterade akustiska och prosodiska särdrag från ljudinspelningar m.h.a. av PRAAT:s inbyggda funktioner och algoritmer eller egna skript i MATLAB, lingWAVES eller annan lämplig talanalysmiljö.

 • Utlyst anställning som forskningsassistent

  [2017-09-18] Anställningens huvudsakliga inriktning innebär kodning av olika datamaterial. Du kommer samla, digitalisera och strukturera resultat från kognitiva och språkliga tester, på timbasis, vid behov och ibland på oregelbundna tider.

 • Frisörsalongers lek med ord i företagsnamnen

  [2017-09-14] Har du funderat över varför många frisörsalonger har så språkligt kreativa namn? Ann-Kathrin Mehrens från universitetet i Greifswald studerar fenomenet med ideofiers, som är ett nytt begrepp för att beskriva denna typiska lek med företagsnamn som även finns inom några andra branscher.

 • Utlyst anställning som doktorand i Nordiska språk

  [2017-09-13] Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet ledigförklarar en tidsbegränsad anställning som doktorand i Nordiska språk.

 • Utlyst anställning som doktorand i Svenska som andraspråk

  [2017-09-13] Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet ledigförklarar en tidsbegränsad anställning som doktorand i Svenska som andraspråk.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Kontaktinformation

Webbansvarig, institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-04-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?