Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Vilken är Kents mest deprimerande låt?

  [2017-11-09] Dataanalytikern Filip Wästberg har använt sig av Språkbankens sentimentlexikon för att avgöra vilken låt av bandet Kent som är mest deprimerande.

 • Se föreläsningen med Anna Bikont i efterhand

  [2017-10-31] Nu kan du se föreläsningen To be a Pole, a Jew and a Journalist in Today's Poland som Anna Bikont, Humanistiska fakultetens hedersdoktor 2017, höll den 19 oktober. Arrangerade gjorde Retorikcentrum.

 • Ledig anställning som forskare inom området akustisk analys av tal

  [2017-10-30] Institutionen för svenska språket söker en forskare inom ett projektet vars övergripande syfte är att utveckla språkteknologiska metoder för att tidigt kunna identifiera olika stadier av kognitiv svikt.

 • Direktsänd föreläsning med hedersdoktorn 19 oktober

  [2017-10-17] Föreläsningen med Humanistiska fakultetens hedersdoktor 2017, Anna Bikont, filmas och kan ses i realtid via streaming klockan 19.15.

 • Ny professor med vidgad syn på flerspråkighet

  [2017-10-16] Forskning om flerspråkighet och svenska som andraspråk innebär så mycket mer än frågor om exempelvis inlärning och språkutveckling. Det betonar Tommaso Milani som är ny professor i flerspråkighetsforskning. - Jag fokuserar på flerspråkighet som ett mycket brett begrepp och ser till exempel även kropp, gester och det visuella som en del av flerspråkighetsbegreppet.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Webbansvarig, institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-04-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?