• Vilken är Kents mest deprimerande låt?

[2017-11-09] Dataanalytikern Filip Wästberg har använt sig av Språkbankens sentimentlexikon för att avgöra vilken låt av bandet Kent som är mest deprimerande.

• Se föreläsningen med Anna Bikont i efterhand

[2017-10-31] Nu kan du se föreläsningen To be a Pole, a Jew and a Journalist in Today's Poland som Anna Bikont, Humanistiska fakultetens hedersdoktor 2017, höll den 19 oktober. Arrangerade gjorde Retorikcentrum.

• Ledig anställning som forskare inom området akustisk analys av tal

[2017-10-30] Institutionen för svenska språket söker en forskare inom ett projektet vars övergripande syfte är att utveckla språkteknologiska metoder för att tidigt kunna identifiera olika stadier av kognitiv svikt.

• Direktsänd föreläsning med hedersdoktorn 19 oktober

[2017-10-17] Föreläsningen med Humanistiska fakultetens hedersdoktor 2017, Anna Bikont, filmas och kan ses i realtid via streaming klockan 19.15.

• Ny professor med vidgad syn på flerspråkighet

[2017-10-16] Forskning om flerspråkighet och svenska som andraspråk innebär så mycket mer än frågor om exempelvis inlärning och språkutveckling. Det betonar Tommaso Milani som är ny professor i flerspråkighetsforskning. - Jag fokuserar på flerspråkighet som ett mycket brett begrepp och ser till exempel även kropp, gester och det visuella som en del av flerspråkighetsbegreppet.