• Ny konferensvolym: Svenskans beskrivning 35

[2017-04-25] Den nya volymen innehåller 2 av plenarföredragen och 26 av de övriga presentationerna från konferensen Svenskans beskrivning 35.

• Det globala klassrummet: Introduktionskurser i svenska som andraspråk

[2017-04-13] Förbered dig som lärare för den språkliga mångfald som alltmer präglar den svenska skolan. Sök någon av våra fyra kurser som vi erbjuder på uppdrag av Skolverket med start höstterminen 17.

• Hon har eleven i fokus

[2017-04-12] Marisa Phuikamphi flyttade från Thailand till Sverige när hon var 14 år och lärde sig svenska i Sverige. Idag utbildar hon sig till gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk.

• Han brinner för att motivera eleverna

[2017-04-10] Benjamin Palmblad hoppade av gymnasiet och jobbade under flera år inom serviceyrken. Nu studerar han till gymnasielärare i svenska och historia.

• Stora finsk-svenska ordboken finns nu på nätet

[2017-04-04] Den efterfrågade Stora finsk-svenska ordboken finns nu fritt tillgänglig på nätet genom ett samarbete där institutionen för svenska språket stått för språkteknologin. Nätversionen innehåller cirka 96 800 uppslagsord, av vilka 1 300 är nya och resten identiska med uppslagsorden i den andra upplagan från 2004.