Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Undervisningsspråket får stor betydelse för svenska ungdomar utomlands

  [2017-03-22] Fler än 7 500 barn och ungdomar deltar i någon undervisning i eller på svenska i utlandet. Undervisningsspråket får stor betydelse och valet av skola påverkar därför benägenheten att studera vidare i Sverige efter gymnasiet. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet som undersökt flerspråkighet och språkanvändning bland utlandssvenska gymnasieungdomar i Europa.

 • Många nya besökare på Grammatikfestivalen 2017

  [2017-03-17] Grammatik i förhållande till normer - i såväl svenskan som i estlandssvenskan och amerikasvenskan, samt i så skilda språk som ryska och somaliska stod på tapeten under den nionde Grammatikfestivalen. Festivalen lockade många besökare, och en hel del var där för första gången.

 • Grammatikfestivalen 2017 - en heldag om språk och norm

  [2017-03-13] Den 17 mars är det dags för Grammatikfestivalen 2017 på Göteborgs universitet och årets tema är Språk och norm. Det blir en heldag om språk och grammatik där nio föredragshållare berättar om allt från vad som händer med svenskan när språket ärvs, som hos de ättlingar till svenskar som utvandrade till USA för över hundra år sedan, till hur man standardiserar ett språk - och varför.

 • Ny sommarkurs i danska

  [2017-03-09] Sommaren 2017 erbjuder Göteborgs universitet en ny kurs i danska. Sommarkursen ger möjlighet att öva grundläggande förståelse för talad och skriven danska.

 • Hon lär arkitekter att tala med beställare

  [2017-03-08] Josefin Karlsson valde att läsa retorik vid Göteborgs universitet för att skaffa sig kunskap om hur hon skulle argumentera, skapa förståelse och inge förtroende för sig och sina arkitekturprojekt.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Kontaktinformation

Webbansvarig, institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:

Sidansvarig: Kristina Holmlid|Sidan uppdaterades: 2015-06-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://svenska.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-03-29