The role of word order in the expression of definiteness in Xhosa

Forskningsområdet Språkliga strukturer vid institutionen för språk och litteraturer i samarbete med Grammatikseminariet vid institutionen för svenska språket. Alla intresserade är välkomna!

The Bantu language Xhosa allows for a range of constructions in which the subject is in post- verbal position rather than in the canonical pre-verbal position. The aim of this talk is to analyse these constructions based on their actual use in discourse, and to account for the information structural contexts that condition their use.

Click link below for a longer version of the abstract.

Föreläsare: Eva-Marie Bloom-Ström

Datum: 2017-11-09

Kategorier: Forskning, Humaniora, Språk

Arrangör: institutionen för språk och litteraturer och institutionen för svenska språket