Grammatikfestivalen 2017 - en heldag om språk och norm

Nyhet: 2017-03-13

Den 17 mars är det dags för Grammatikfestivalen 2017 på Göteborgs universitet och årets tema är Språk och norm. Det blir en heldag om språk och grammatik där nio föredragshållare berättar om allt från vad som händer med svenskan när språket ärvs, som hos de ättlingar till svenskar som utvandrade till USA för över hundra år sedan, till hur man standardiserar ett språk – och varför.

Du borde besökt Grammatikfestivalen varje år! Eller bör vi istället säga att du borde ha besökt Grammatikfestivalen varje år? När det temporala hjälpverbet ha kan utelämnas är en fråga som Linnéa Bäckström kommer att ta upp på årets upplaga av Grammatikfestivalen, i sitt föredrag ”När måste man egentligen ha ha”.

Grammatikfestivalen anordnas sedan 2009 på Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet och festivalen är Göteborgs bidrag till den nationella Grammatikdagen. Alla som sysslar med eller är intresserade av grammatik är välkomna till denna heldag med spännande föredrag om språk och grammatik.

Tid: Fredag den 17 mars 2017, klockan 9.30-17.00. Mingel med levande musik från klockan 17.00
Plats: Stora hörsalen, Humanisten, Renströmsgatan 6 i Göteborg

Kontakt:
Peter Andersson, institutionen för svenska språket, Göteborgs Universitet, telefon: 0702-247542, e-post: peter.andersson@gu.se

Mer information och programmet för Grammatikfestivalen 2017

Artikeln publicerades först på: hum.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29