Ledig anställning som postdoktor i flerspråkighetsforskning

Nyhet: 2017-10-13

Institutionen för svenska språket söker nu en postdoktor i flerspråkighetsforskning med inriktning mot språk, sexualitet och migration.

Profilområdet flerspråkighetsforskning/svenska som andraspråk är brett och innefattar en rad olika inriktningar bl.a. inom områden som andraspråksinlärning, språkbruk, språkideologier, språkpolitik, samt flerspråksdidaktik. Som postdoktor ska du bedriva forskning inom ramen för profilområdets forskningsprofil och mer specifikt inrikta dig på vilken roll flerspråkighet, genus och/eller sexualitet spelar i förhållande till migration till de nordiska länderna. Sökanden behöver inte nödvändigtvis fokusera på migration till Sverige, utan projekt om andra nordiska länder är också välkomna.

I anställningen ingår forskning och en liten del undervisning eller andra arbetsuppgifter, max. 20%. Forskningen ska bedrivas vid institutionen för svenska språket.

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning, ett år med möjlighet till förlängning med maximalt ett år.
Sista ansökningsdag är 10/11 2017
Läs hela utlysningen här: Postdoktor i flerspråkighetsforskning
Diarienummer: PAR 2017/1099

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29