Ny sommarkurs i danska

Nyhet: 2017-03-09

Danmarks flaggaSommaren 2017 erbjuder Göteborgs universitet en ny kurs i danska. Sommarkursen ger möjlighet att öva grundläggande förståelse för talad och skriven danska.

Kursen Danska: läs och hörförståelse (7,5 hp) har ett grannspråksperspektiv som både passar studenter som ska undervisa om grannspråk i skolan och studenter som har eller kommer ha kontakter med Danmark i yrkeslivet. Kursen ger 7,5 högskolepoäng och ges på helfart under vecka 23–27. Undervisningsort är Göteborg och i kursen ingår även en studieresa till Köpenhamn.

— Enoghalvtreds, femoghalvfjerds och firs? De som tycker det är svårt att hänga med när danskarna räknar borde ta chansen att lära sig grundläggande danska i sommar, säger Christian Sjögreen, studierektor för kursen.

Kursen ger behörighet att fortsätta studera danska på grundnivå.

Kontakta gärna kursens studierektor Christian Sjögreen för mer information.

Artikeln publicerades först på: studentportal.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29