Swe-Clarins verktygslåda invigd

Nyhet: 2016-10-14

Den 7 oktober invigdes den första versionen Swe-Clarins verktygslåda. Drygt 70 personer deltog vid den uppskattade invigningsceremonin.

Nina Tahmasebi

‒ Det har varit en strid ström av besökare under hela dagen, säger Nina Tahmasebi som är en av arrangörerna.

Leif-Jöran Olsson höll flera välbesökta demonstrationer om handboken för Swe-Clarins verktygslåda. Han har tillsammans med sina kollegor arbetat med handboken.

‒ Många tar chansen att titta närmare på handboken. Framöver kommer vi att föra in fler delar i handboken, exempelvis verktyg från Linköpings universitet, säger systemutvecklare Leif-Jöran Olsson.

Flera talare poängterade hur viktigt arbetet med Swe-Clarin är. Dagen avslutades med mingel.

CLARIN (Common Language Resources and Technology Infrastructure) är ett ESFRI-initiativ som syftar till att skapa en e-forskningsinfrastruktur som gör språkresurser och verktyg baserade på språkresurser och språkteknologi tillgängliga och användbara för forskare inom alla discipliner, framför allt inom humaniora och samhällsvetenskap.

Se den filmade invigningen här: https://sweclarin.se/swe/invigning-av-swe-clarins-verktygslada

Bilder: Bläddra bland bilderna (i full storlek) genom att klicka på en bild.

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-09-29