OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

Utlyst anställning som forskare i språkteknologi

Nyhet: 2017-09-05

Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet ledigförklarar en tillsvidareanställning som forskare i språkteknologi.

Anställningen kommer vara placerad inom forskningsprojektet ”Sydasien som språkförbund? Explorativa dataintensiva metoder för areallingvistisk och genetisk språkjämförelse”, som är ett pågående projekt finansierat med bidrag från Vetenskapsrådet 2015–2019. Arbetet innebär att utveckla språkteknologiska metoder för automatisk informationsutvinning i syfte att omvandla innehållet i traditionella deskriptiva grammatiker (i fri text) till formellt strukturerad information i en typologisk databas. Du kommer dessutom utveckla webbaserade forskningsverktyg där databasen kommer användas i språktypologisk, språkhistorisk och areallingvistisk forskning, med utnyttjande av Språkbankens befintliga forskningsinfrastruktur och annan öppen källkod.

Anställningen är tillsvidare 60%, placering vid institutionen för svenska språket. Tillträde den 1/11 2017 eller snarast möjligt därefter, enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas normalt.

Språkbanken vid institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet är en universitetsgemensam forskningsinfrastruktur. Språkbankens forskning är inriktad på utveckling av språkresurser och språkteknologiverktyg för arbete med rikt annoterade textkorpusar, bland annat i syfte att utveckla en forskningsinfrastruktur bestående av e-vetenskapsverktyg för humanistisk (särskilt språkvetenskaplig) och samhällsvetenskaplig forskning.

Sista ansökningsdag är 18/9 2017
Läs hela utlysningen här: Forskare i språkteknologi
Diarienummer: PAR 2017/925

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29