Utlyst anställning som postdoktor i svenska språket

Nyhet: 2017-01-26

Institutionen för svenska språket ledigförklarar härmed en anställning som postdoktor i svenska språket med inriktning mot lexikografi.

Anställningen som postdoktor är kopplad till profilområdet lexikologi och lexikografi och till projektet Svenska Akademiens samtidsordböcker, som består i att utarbeta nya upplagor av Svenska Akademiens ordlista (SAOL) och Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien (SO).

Arbetsuppgifter

Befattningen som postdoktor syftar till att ge nyblivna doktorer möjlighet att befästa och vidareutveckla i första hand sina vetenskapliga färdigheter. Arbetsuppgifterna utgörs huvudsakligen av egen forskning inom ramen för Akademiprojektet och implementering av resultaten i det praktiska ordboksarbetet, i första hand med SO. Dessutom förväntas innehavaren publicera forskningsresultaten i nationella och internationella tidskrifter.

Förutom forskning kommer arbetet till viss del att bestå av undervisning, handledning och kursutveckling. Dessa arbetsuppgifter uppgår till maximalt 20 procent av anställningen.

Sista ansökningsdag: 16/2 2017
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, max två år
Diarienummer: PER 2017/4

Läs hela utlysningen: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/ledigaanstallningar/?id=19144&Dnr=816970&Type=S