Arbetsmiljö

Institutionen bedriver ett systematiskt arbetsmiljöarbete för att skapa en bättre arbetsmiljö. Det innebär att vi bland annat har återkommande arbetsmiljöronder och personalmöten där arbetsmiljöfrågor tas upp och diskuteras.

Institutionens arbete med arbetsmiljöfrågor omfattar:

• den fysiska arbetsmiljön
  • den psykosociala arbetsmiljön

Vi arbetar för transparens och informationsspridning om verksamhetens mål, inriktning, utformning och förändring. Vi arbetar också med tydlighet vad gäller organisering, ansvar och befogenheter. Arbetet tar avstamp i ett hänsynstagande till människors olika livssituation och förutsättningar i fysiskt och psykiskt avseende.

Arbetsmiljöarbetet vid Göteborgs universitet

Leif-Jöran Olsson