Institutionsbibliotek

Institutionsbiblioteket är beläget på Lennart Torstenssonsgatan. Biblioteket är främst avsett för lärare, forskare och doktorander vid institutionen. Studenter på avancerad nivå kan få bruka biblioteket på plats, efter berörd lärares eller handledares godkännande, men får ej låna med sig böcker därifrån.

Att söka böcker

1. Kortkataloger. Systematiska och alfabetiska kortkataloger finns på Lennart Torstenssonsgatan. Kortkatalogerna förtecknar förvärvade böcker fram till mitten av 1990-talet då katalogiseringen övertogs av Göteborgs universitetsbibliotek. Gränserna för kortkatalogens sträckning framåt i tid är dock flytande, varför senare förvärvade böcker också kan finnas förtecknade.
  2. Göteborgs universitetsbiblioteks digitala katalog, GUNDA. I GUNDA förtecknas bibliotekets bestånd från mitten av 1990-talet till och med 2008 då UB upphörde med denna verksamhet för institutionsbibliotekens räkning. Enstaka äldre förvärv kan också finnas förtecknade. I GUNDA:s exemplarförteckning noteras huruvida den sökta boken finns i Svenska språkets bibliotek genom angivelsen Institutionsbibliotek.
  3. Institutionsbibliotekets digitala katalog. För att söka i institutionsbibliotekets digitala katalog klickar du på "Sök" och därefter skriver du in aktuellt sökord.

Till Svenska språkets digitala katalog

Biblioteket är obemannat

Har du frågor?

Använd kontaktformuläret nedan. Våran svarstid är mellan 1 och 14 dagar under terminstid.

Vill du göra en beställning?

Använd kontaktformuläret nedan. Leveranstiden är mellan 7 och 14 dagar under terminstid.

Biblioteket, institutionen för svenska språket

Sidansvarig: Kristina Holmlid|Sidan uppdaterades: 2016-12-14