Doktorandföreningen

Här finns användbar information för dig som är doktorand eller för dig som planerar att söka en doktorandtjänst hos oss på Institutionen för svenska språket.

Detta innefattar allt från ekonomi och anställning till avhandlingsproduktion och handledning. Institutionen för svenska språket har doktorandutbildningar inom tre områden:

• Nordiska språk
  • Svenska som andraspråk
  • Språkvetenskaplig databehandling

Varför en doktorandförening?

Doktorandföreningens uppgift är att tillvarata doktorandernas rättigheter och intressen på institutionen. Via föreningen utses doktorandrepresentanter till alla beslutande och beredande organ och på detta sätt möjliggör vi att doktoranderna kan driva viktiga frågor på institutionen och få till stånd nödvändiga förändringar.

Doktorandföreningen har representanter i Pedagogiska kommittén (PEK), Forskarkommittén (FOK), Forskautbildningskommittén (FUK) och dessutom i institutionsrådet (IR) och Humanistiska doktorandrådet.

Mer information för forskarstudenter

Stadgar för doktorandföreningen

Doktorandhandboken

(En del av Studera.nu)

Information för Göteborgs universitets forskarstudenter.

Sidansvarig: Kristina Holmlid|Sidan uppdaterades: 2016-10-03