Miljö och hållbar utveckling

I likhet med andra offentliga institutioner arbetar vi med miljön och den hållbara utvecklingen. Just hos oss är miljöbelastningen jämförelsevis liten, men vi är å andra sidan många både vad gäller personal och studenter. Hur vi än gör påverkar vi miljön, och det är viktigt och nödvändigt att minimera denna påverkan.

Bland de punkter vi arbetar med finns:

Från papper till digitalt

Vi eftersträvar att minimera våra utskrifter och vår kopiering. Vi har exempelvis ett växande inslag av digital kurslitteratur, som är tillgänglig för studenterna via GUL (Göteborgs universitets lärplattform). På de allra flesta kurser vi erbjuder sker studenternas inlämningar digitalt, och dessa kommenteras och bedöms allt oftare utan att någonsin hamna på papper.

Res klimatsmart

Till de mer självklara sakerna i miljöarbetet hör medvetenhet vid resor. Vi flyger inte till konferenser i Sverige, utan tar tåget. När det gäller möten, försöker vi undvika att resa och i stället ordna ett resfritt möte.

Lokaltrafik och lånecyklar

När någon av oss behöver bege sig till andra delar av universitetet, är egen bil inte ett bra alternativ. Vi lånar ett Västtrafikkort från vår expedition i stället. Ett av våra Västtrafikkort är kopplat till Styr & Ställ, tjänsten för lånecyklar i Göteborg. (En pinkod behövs, och den tillhandahåller studentexpeditionen.)

Minska förbrukningen av engångsmaterial

När vi beställer olika typer av förtäring till institutionen, ber vi om att slippa överflödigt engångsmaterial. Vi behöver inte engångsskedar, portionssocker eller småförpackningar med kaffegrädde. Sådana saker har helt enkelt ingen plats i en utveckling som ska kallas hållbar.

Miljörepresentant: Einar Korpus

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-05-29