Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Institutionen i media 2017

Tips skickas till: webmaster svenska.gu.

Varför blir vi rasande när vi möts av dåligt språk?

Lars-Gunnar Andersson, professor i modern svenska, intervjuas av Svenska Dagbladet i en artikel om varför vi blir rasande när vi möts av dåligt språk.

Varför blir vi rasande när vi möts av dåligt språk? Svenska Dagbladet, 22 januari 2017

Kommer ”att” vara kvar?

Lars-Gunnar Andersson, professor i modern svenska, skriver i Göteborgs-Posten: Heter det "vi kommer resa till London" eller "vi kommer att resa till London"? Många saknar "att" och undrar om inte barnen lär sig grammatik i skolan längre. En del säger och skriver vi kommer att göra det, medan andra väljer vi kommer göra det.

Kommer ”att” vara kvar?, Göteborgs-Posten 21 januari 2017

Kontaktinformation

Webbansvarig, institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:

Språket

Programmet "Språket" i P1 handlar om hur språket används och förändras, om språkvård och om hur språk och samhälle ömsesidigt påverkar varandra.

Ylva Byrman, doktorand i nordiska språk är återkommande gäst i Språket, men även andra ämnesexperter deltar i programmet. Språket sänds på tisdagar klockan 13.35 med repris onsdagar klockan 19.03 och söndagar klockan 07.05.

Sidansvarig: Kristina Holmlid|Sidan uppdaterades: 2017-01-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?