Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på avancerad nivå

Precis som på grundnivå kan du på avancerad nivå läsa kurser antingen som fristående och själv sätta samman din examen eller inom något av de utbildningsprogam som fakulteten erbjuder.

Båda sätten att studera på kan leda till magister- (60 hp) eller masterexamen (120 hp). Majoriteten av kurserna på avancerad nivå är på 7,5 hp vilket innebär att du måste söka mer än en kurs om du vill studera på heltid (30 hp/termin).

Hur väljer jag kurs?

Du väljer fristående kurser och sätter samman dem till en magisterexamen (60 hp) eller masterexamen (120 hp). Kurserna kan även ingå i magister/masterexamen i andra ämnen. När du väljer kurser bör du tänka på uppfylla examensmålen.

Rekommenderade studiegångar:

Antagning

För antagning på avancerad nivå samt för studier inom program på avancerad nivå krävs en Kandidatexamen (180 hp)/Filosofie kandidatexamen 120 poäng enligt tidigare system. Om du inte har tagit ut examen, måste du uppfylla kraven för att ta ut en sådan examen.

Examensbeskrivningar:
Magisterexamen i svenska språketMagisterexamen i nordiska språkMasterexamen i svenska språketMasterexamen i nordiska språk
Minst 60 hp på avancerad nivå krävs för att söka vidare till forskarnivå.

Läs mer om kurser på avancerad nivå

Valbara kurser på avancerad nivå

Visste du att du i vissa fall kan läsa kurser på avancerad nivå utan att det finns krav på tidigare studier inom det särskilda huvudområdet?

Läs mer om kurser som kan bredda och berika din utbildning på väg mot en examen på avancerad nivå.

Kontaktinformation

Viceprefekt för avancerad nivå, Karin Helgesson

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6, 41255 Göteborg, Rumsnummer: F331

Telefon:
031-786 52 83

Medgivande till publicering

Medgivande

Sidansvarig: Kristina Holmlid|Sidan uppdaterades: 2015-06-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?