Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärarutbildning

Sedan höstterminen 2011 pågår två lärarutbildningar parallellt: 2001 års lärarutbildning som hade sin sista nyantagning vt11 och 2011 års lärarutbildningar som hade sin första antagning ht11. Lärarutbildningarna sorterar under Samordningsnämnden för lärarutbildning (SOL) vid Göteborgs universitet.

Utbildningsplaner, kursplaner och generell studievägledning för lärarutbildningen

Du hittar utbildningsplaner, länkar till kursplaner, kontaktuppgifter till generell studievägledning för lärarutbildningen och annan viktig information på lararutbildning.gu.se.

På 2011 års lärarutbildning LP11 medverkar vi framför allt i kurserna i svenska och svenska som andraspråk på ämneslärarprogrammet, som vänder sig till blivande lärare i grundskolans åk 7-9 och i gymnasieskolan.

En viktig skillnad mellan 2001 och 2011 års lärarutbildningar är att du på 2011:an väljer åldersgrupper och ämneskombinationer redan när du söker in till utbildningen. Du kan välja svenska i kombination med svenska som andraspråk för gymnasieskolan och svenska som andraspråk för åk 7-9 i kombination med andra ämnen, dock inte i kombination med svenska som endast ges för blivande gymnasielärare.

Vilka andra ämnen du kan kombinera svenska och svenska som andraspråk med, ser du i kurs- och programkatalogen och på www.utbildning.gu.se/program under Ämneslärarprogrammet. Utbildningarna söker du via www.antagning.se före den 15 april respektive den 15 oktober.

Lärarlegitimation, behörighetsförordning och poänggränser för komplettering för utökad behörighet

För information om lärarlegitimation, behörighetsförordningen (Behörighet och legitimation för lärare, SFS 2011:326), och Poänggränser vid komplettering för utökad behörighet se Skolverkets hemsida.

Kontakt

Studievägledare för lärarutbildning
Susanne Eklöf Brunnander
Telefon: 031-786 50 93
E-post: susanne.brunnander@svenska.gu.se

Läs mer om studievägledning


Studierektor för lärarutbildning
Robert Sjöberg
Telefon: 031-786 44 67
E-post: robert.sjoberg@svenska.gu.se


Viceprefekt för lärarutbildning
Mikael Nordenfors
Telefon: 031-786 64 21
E-post: mikael.nordenfors@svenska.gu.se

Bli lärare på 1,5 år!

Manlig lärare omgiven av elever

Du som har högskolepoäng i skolämnen kan bli lärare genom att läsa Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU). Programmet ger dig verktygen att föra dina kunskaper vidare och inspirera andra. Programstart varje vår. Läs mer om utbildningen

Lärarutbildningsbroschyr

Bli lärare hösten 2016 våren 2017, läs pdf

Beställ hem broschyrern Bli lärare i brevlådan gratis

Sidansvarig: Kristina Holmlid|Sidan uppdaterades: 2016-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?