Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Information inför höstterminen

Antagning - viktiga datum under sommaren

  • Den 13 juli får du antagningsbesked 1 med svarskrav. Gå in på Mina sidor på Antagning.se för att läsa och svara på ditt antagningsbesked.
  • Sista svarsdag är den 28 juli. Du måste svara på antagningsbeskedet för att behålla den plats du erbjuds, eller för att stå kvar som reserv!
  • Den 3 augusti får du det slutgiltiga antagningsbeskedet.
     

Du som ska läsa en kurs inom det nya ämneslärarprogrammet antas direkt, och får inget antagningsbesked att svara på i sommar. Du får en kallelse från kursansvarig institution i slutet av augusti.

Sen anmälan

Du kan fortfarande göra en sen anmälan till vissa av höstens kurser och program via antagning.se. Du kan inte anmäla dig direkt till institutionen.

Kallelse från institutionen

Du som har blivit antagen till någon av institutionens kurser och program kommer att få en kallelse/välkomstbrev via e-post under vecka 33. Det är därför viktigt att du kontrollerar e-posten till den mejladress som du har angivit till antagning.se

Registrera dig mellan 16–23 augusti

I kallelsen/välkomstbrevet finns information om hur du registrerar dig. Du ska registrera dig mellan 16–23 augusti. Om du inte gör det går platsen till en reserv.

Reserver

Från och med vecka 34 kommer vi att börja kalla eventuella reserver via telefon och e-post. 

Registrering och kursintroduktion

Av kallelsen framgår när och var kursens eller programmets introduktionsmöte hålls. Du ska själv registrera dig på kursen enligt de instruktioner som du får i kallelsen.

Terminen börjar den 28 augusti. Kurserna har introduktion vecka i slutet av vecka 35 och vecka 36. Mer information och schema läggs ut på respektive kurs öppna sida på GUL (Göteborgs universitets lärplattform) inför terminsstarten. 

Du behöver inte logga in för att se informationen på de öppna sidorna. Du söker fram kursens sida genom att skriva in kurskoden i rutan för fritextsök.

Inloggningsuppgifter till Studentportalen

Det är viktigt att du aktiverar ditt studentkonto på Studentportalen. Via Studentportalen kan du bland annat logga in på din kurssida på GUL och få tillgång till din student-mejl. De öppna sidorna på GUL når du utan att logga in.

Om du är ny student vid Göteborgs universitet aktiverar du själv ditt studentkonto med hjälp av din inloggning till antagning.se.
Du får då tillgång till ditt användar-id och lösenord (visas för dig direkt på skärmen).

Observera att du måste vara antagen till en kurs eller ett program vid Göteborgs universitet för att kunna aktivera ditt studentkonto. Studentkontot kan aktiveras tidigast ungefär två veckor efter att du fått ditt andra antagningsbesked.

Du som är student sedan tidigare behåller dina gamla inloggningsuppgifter.

Kursplaner och litteraturlistor

Kursplan och litteraturlista för varje kurs hittar du genom fritextsök på kurskoden på de öppna sidorna i GUL (Göteborgs universitets lärplattform) inför terminsstarten.

Öppettider

Studievägledarna och expeditionen har avvikande öppettider under sommaren.

Studievägledning

Information om institutionens studievägledning

Expeditionen

Information om institutionens studentexpedition

 

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-07-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?