Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Information inför vårterminen

Antagning - viktiga datum inför vårterminen

  • Den 8 december får du antagningsbesked 1 med svarskrav. Gå in på Mina sidor på antagning.se för att läsa och svara på ditt antagningsbesked.
  • Sista svarsdag är den 19 december. Du måste svara på antagningsbeskedet för att behålla den plats du erbjuds, eller för att stå kvar som reserv!
  • Den 22 december får du det slutgiltiga antagningsbeskedet från Antagningsservice (antagning.se).

Sen anmälan

Du kan fortfarande göra en sen anmälan till vissa av vårens kurser och program via antagning.se. Du kan inte anmäla dig direkt till institutionen.

Kursintroduktion

Av kallelsen framgår när och var kursens eller programmets introduktionsmöte hålls.

Terminen börjar den 16 januari. Kurserna har introduktion i början av vecka 3 och vecka 4. Mer information och schema läggs ut på respektive kurs öppna sida på GUL (Göteborgs universitets lärplattform) inför terminsstarten. Du behöver inte logga in för att se informationen på de öppna sidorna. Du söker fram kursens sida genom att skriva in kurskoden i rutan för fritextsök.

Inloggningsuppgifter till Studentportalen

Det är viktigt att du aktiverar ditt studentkonto på Studentportalen. Via Studentportalen kan du bland annat logga in på din kurssida på GUL och få tillgång till din student-mejl. De öppna sidorna på GUL når du utan att logga in.

Om du är ny student vid Göteborgs universitet aktiverar du själv ditt studentkonto med hjälp av din inloggning till antagning.se.
Du får då tillgång till ditt användar-id och lösenord (visas för dig direkt på skärmen). Observera att du måste vara antagen till en kurs eller ett program vid Göteborgs universitet för att kunna aktivera ditt studentkonto. Studentkontot kan aktiveras tidigast ungefär två veckor efter att du fått ditt andra antagningsbesked.

Du som är student sedan tidigare behåller dina gamla inloggningsuppgifter.

Mer information: Studentportalen.

Kursplaner och litteraturlistor

Kursplan och litteraturlista för varje kurs hittar du genom fritextsök på kurskoden på de öppna sidorna i GUL (Göteborgs universitets lärplattform) inför terminsstarten.

Lärplattformen GUL

I universitetets lärplattform GUL hittar du scheman, litteraturlistor och kursplaner.

Välkomstarrangemang

Du som är ny student i Göteborg under våren 2017 bjuds in till ett fullspäckat välkomstprogram fyllt av roliga aktiviteter och mötesplatser. 

Mer information: Student Göteborg-välkomstarrangemang för alla nya studenter

Sidansvarig: Kristina Holmlid|Sidan uppdaterades: 2016-10-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?