Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lokala studieregler

I de lokala studiereglerna beskrivs de rättigheter och skyldigheter du har som student vid Göteborgs universitet. Tillsammans med övriga styrdokument vid Göteborgs universitet, och lagar och förordningar, ska de bidra till goda förutsättningar för studier vid universitetet.

Regler för studier

Regler för studier på grundnivå och avancerad nivå vid Göteborgs universitetRegler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet - doktorandreglerna

Regler för examination

Regler för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Göteborgs universitet

Vill du anmäla en avvikelse från de lokala studiereglerna?

Anmälan av avvikelse och prövning av anmälan ska ske enligt nedanstående process. Observera att anmälan alltid ska vara skriftlig för att ärendet ska behandlas.

 • En skriftlig anmälan riktas på institutionsnivå till prefekten: lena.rogstroem@svenska.gu.se. Beskriv ärendet och ange vilken regel som åsyftas.
   
 • Prefekten ser till att ärendet utreds, att det fattas ett beslut och att allt dokumenteras skriftligt. Beslutet kan fattas av prefekten eller av annan person som prefekten utser, och meddelas anmälaren skriftligt.
   
 • Om anmälaren inte är nöjd med beslutet kan anmälan skriftligt föras vidare till fakultetsnivå. Anmälan ställs då till fakultetens dekan och skickas till humkansli@hum.gu.se.
   
 • Dekanus ser till att ärendet utreds samt att beslut fattas och dokumenteras skriftligt. Beslutet kan fattas av dekan eller den som dekan utser. Både anmälaren och berörd institution underrättas skriftligt om beslutet.
   

För mer information se Göteborgs universitets handläggningsordning för klagomål från studenter.

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-10-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?