Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

TISUS

OBS! Provet ges inte i Göteborg. Vänligen kontakta någon av provorterna till höger.

Test i svenska för universitets- och Svensk flaggahögskolestudier

TISUS är ett nationellt, behörighetsgivande test i svenska avsett för studenter med utländsk gymnasieutbildning som söker till högskoleutbildning i Sverige. Vid godkänt resultat på testet ges ett intyg om kunskaper i svenska för universitets- och högskolestudier enligt Högskoleverkets föreskrifter HSV:FS 2009:1. Två betygsgrader, GODKÄND och UNDERKÄND, tillämpas.

TISUS motsvarar det slutprov som ges på universitetens behörighetsgivande kurser i svenska för studenter med utländsk gymnasieutbildning. Den som för sin ansökan till svensk högskoleutbildning behöver intyg om kunskaper i svenska kan delta i provet mot en tentamensavgift på 1.600 kr.

För sammanfattningsbetyget GODKÄND krävs att samtliga tre delprov var för sig är godkända. Den som misslyckas på ett av de tre delproven behöver bara göra om det delprov som blivit underkänt, ett s.k. restprov. Är två eller tre delprov underkända måste hela provet göras om. Restprov skall göras inom 12 månader.

Sidansvarig: Kristina Holmlid|Sidan uppdaterades: 2013-12-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?