Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Välkommen!

Hos oss arbetar studenter, lärare och forskare med det svenska språket på alla tänkbara sätt. Vi undersöker hur svenskan ser ut idag, hur den har sett ut historiskt, hur den används i olika situationer och hur den påverkar och påverkas av samhället.

Bland våra kurser hittar du svenska, svenska som andraspråk, retorik, skriva och danska. Dessutom kan du utbilda dig till en riktigt vass språkkonsult på vårt språkkonsultprogram eller bli lärare i svenska eller svenska som andraspråk.

Vår forskning kan delas in i fem områden som är särskilt framträdande: flerspråkighet och svenska som andraspråk; grammatik; lexikologi, lexikografi och fraseologi; språkteknologi; text och kontext. Hos oss hittar du också Nationella språkbanken som utvecklar språkteknologi och gör att datorer kan hantera mänskligt språk i alla dess former. Sist men inte minst inhyser vi även redaktionen för både Svenska Akademiens ordlista (SAOL) och Svensk ordbok.

Välkommen hit för att lära dig mer om, diskutera och bidra till kunskapen om svenska språket!
 

Tillfälligt stopp för besök på expeditionen

Institutionen för svenska språket har tillfälligt dragit in besökstider och drop-in på studentexpeditionen och för studievägledning. För kontakt hänvisas till telefon och/eller e-post. Detta gäller tillsvidare.

Sidansvarig: Sven Lindström|Sidan uppdaterades: 2020-03-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?