• Är du en av våra nya forskningsassistenter?

[2018-01-19] Institutionen för svenska språket, vid Humanistiska Fakulteten, söker två forskningsassistenter med goda kunskaper i svensk språkhistoria och filologi samt kunskaper om svenska medeltidstexter.

• Grammatikfestivalen firar 10-årsjubileum på Stadsbiblioteket 23 mars

[2018-01-10] I år hålls Grammatikfestivalen för tionde året i rad och flyttar för första gången in på Stadsbiblioteket där det kommer att bjudas på spännande föredrag om språk och grammatik. Temat blir Göteborgs språkliga mångfald och datumet är spikat: 23 mars.

• Är du sjuksköterska med ett starkt forskningsintresse?

[2017-12-13] Just nu söker Institutionen för svenska språket en forskningssjuksköterska som kommer att placeras i projektet "Språkliga och extra-lingvistiska parametrar för tidig upptäckt av kognitiv svikt".

• Får bidrag från Vetenskapsrådet för postdoktjänst på Island

[2017-11-30] Vetenskapsrådet har fattat beslut om höstens utlysning av Internationell postdok och Filippa Lindahl som disputerade våren 2017 har beviljats bidrag på 1050 000 kronor per år under tre år, för en postdoktjänst på Island.

• Vilken är Kents mest deprimerande låt?

[2017-11-09] Dataanalytikern Filip Wästberg har använt sig av Språkbankens sentimentlexikon för att avgöra vilken låt av bandet Kent som är mest deprimerande.