Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny sommarkurs: Prova på att dialektforska i sommar!

  [2018-02-19] Vill du prova på att vara dialektforskare i sommar? Välkommen till kursen Dialektforskning i praktiken (7,5 hp) som är ett samarbete mellan Institutionen för svenska språket och Institutet för språk och folkminnen. Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på hur det är att vara språkforskare, och som är intresserad av hur dialekter är uppbyggda, hur de förändras och varierar i vår samtid.

 • Ny bok av Tommaso M. Milani: Queering Language, Gender and Sexuality

  [2018-02-15] Tommaso M. Milani, professor i flerspråkighetsforskning på Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet, har i dagarna kommit ut med en artikelsamling som visar upp sammanlagt tio års forskning om språk, kön och sexualitet med inslag av queerteori.

 • Vi söker nya lektorer i flerspråkighetsforskning!

  [2018-02-15] Institutionen för svenska språket bedriver både undervisning och forskning i svenska som andraspråk samt forskning inom flerspråkighetsfältet. Båda områdena är mycket expansiva, och vi söker nu nya medarbetare i form av universitetslektorer i flerspråkighetsforskning.

 • Ny spännande doktorandkurs: Multilingualism, Affect and Embodiment

  [2018-01-22] Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet erbjuder under vårterminen 2018 en ny spännande doktorandkurs, "Multilingualism, Affect and Embodiment".

 • Är du en av våra nya forskningsassistenter?

  [2018-01-19] Institutionen för svenska språket, vid Humanistiska Fakulteten, söker två forskningsassistenter med goda kunskaper i svensk språkhistoria och filologi samt kunskaper om svenska medeltidstexter.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Webbansvarig, institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-04-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?