• Lästips för hängmattan

[2018-06-21] Många av våra anställda läser mycket, både skönlitteratur och fackböcker, utöver alla forskningsstudier och rapporter. Har du själv inte bestämt dig för vad du ska läsa i sommar? Låt dig inspireras av deras tips!

• Grammatik, kritik, didaktik – ny konferenspublikation

[2018-06-15] 11–12 oktober 2017 hölls Trettonde nordiska konferensen för systemisk-funktionell lingvistik och socialsemiotik (NSFL 13) i Göteborg. Nu kan arrangörerna presentera en konferenspublikation som samlar artiklar från konferensen både i digitalt och i tryckt format.

• Ny bok om estlandssvenskans språkstruktur

[2018-06-15] I dagarna kom en ny volym i serien Göteborgsstudier i nordisk språkvetenskap. Estlandssvenskans språkstruktur är en projektpublikation där Maia Andréasson, Eva Liina Asu, Otto Ewald, Henrik Rosenkvist, Susanne Schötz och Ida Västerdal presenterar studier som har gjorts inom ramen för projektet med samma namn.

• Teknik som analyserar texters svårighetsgrad kan förbättra språkinlärningen

[2018-06-12] Tekniska verktyg kan på olika sätt bidra till en effektivare språkinlärningsprocess. I en ny avhandling presenteras en metod för automatisk analys av den språkliga komplexiteten i svenska texter. Det ger pedagoger en möjlighet att kunna hitta läromaterial med precis rätt svårighetsgrad för elever i svenska som andraspråk.

• Kolla din skräppost efter viktig e-post från universitetet

[2018-06-08] E-post från universitetet har fastnat i skräppostfilter.