• Gleiton Matheus Bonfante är ny gästdoktorand

[2018-10-11] I veckan fick institutionen för svenska språket en ny gästdoktorand, Gleiton Matheus Bonfante. Gleiton kommer att stanna till och med augusti månad 2019 och han arbetar just nu på ett avhandlingsprojekt om semiotiska praktiker och språkliga funktioner i WhatsApp-grupper för bareback-sex.

• Nominerade till Aurora Diversity and Equality Award

[2018-10-05] I våras nominerades Mimmi Rombach, Leila Swartling och Alma Rauer till Aurora Diversity and Equality Award för deras arbete med Mammaforum. Nu har beskedet kommit att Mammaforum-projketet har gått vidare tillsammans med två andra projekt från olika europeiska lärosäten.

• Arbeta som projektassistent i ett projekt om ålderism

[2018-09-27] Nu söker institutionen för svenska språket en projektassistent för att arbeta i ett projekt relaterat till begreppet "ålderism", dvs stereotypa föreställningar och fördomar (eller diskriminering) som utgår från en människas ålder och med betoning på situationen för äldre.

• Svenska språket på Bokmässan

[2018-08-27] På torsdag 27 september öppnar Bokmässan dörrarna för besökare på Svenska mässan i Göteborg. Institutionen för svenska språket medverkar för tredje året i rad och tar plats i Göteborgs universitets monter, B07:74.

• Lästips för hängmattan

[2018-06-21] Många av våra anställda läser mycket, både skönlitteratur och fackböcker, utöver alla forskningsstudier och rapporter. Har du själv inte bestämt dig för vad du ska läsa i sommar? Låt dig inspireras av deras tips!