Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Är du en av våra nya forskningsassistenter?

  [2018-01-19] Institutionen för svenska språket, vid Humanistiska Fakulteten, söker två forskningsassistenter med goda kunskaper i svensk språkhistoria och filologi samt kunskaper om svenska medeltidstexter.

 • Grammatikfestivalen firar 10-årsjubileum på Stadsbiblioteket 23 mars

  [2018-01-10] I år hålls Grammatikfestivalen för tionde året i rad och flyttar för första gången in på Stadsbiblioteket där det kommer att bjudas på spännande föredrag om språk och grammatik. Temat blir Göteborgs språkliga mångfald och datumet är spikat: 23 mars.

 • Är du sjuksköterska med ett starkt forskningsintresse?

  [2017-12-13] Just nu söker Institutionen för svenska språket en forskningssjuksköterska som kommer att placeras i projektet "Språkliga och extra-lingvistiska parametrar för tidig upptäckt av kognitiv svikt".

 • Får bidrag från Vetenskapsrådet för postdoktjänst på Island

  [2017-11-30] Vetenskapsrådet har fattat beslut om höstens utlysning av Internationell postdok och Filippa Lindahl som disputerade våren 2017 har beviljats bidrag på 1050 000 kronor per år under tre år, för en postdoktjänst på Island.

 • Vilken är Kents mest deprimerande låt?

  [2017-11-09] Dataanalytikern Filip Wästberg har använt sig av Språkbankens sentimentlexikon för att avgöra vilken låt av bandet Kent som är mest deprimerande.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Webbansvarig, institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-04-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?