• Mats är belgaren som har studerat svensk språkvetenskap

[2019-03-25] Vad ska du läsa om du drömmer om att bli en författande bonde? Om du frågar Mats Lelie från Belgien så är svaret svenska vid Göteborgs universitet. Efter bara ett år som utbytesstudent hade Mats lärt sig svenska språket och beslutade sig för att söka en kurs i svenska på universitetsnivå.

• Responsen från lärare viktig vid undervisning i svenska som andraspråk

[2019-03-06] Vuxna nybörjare i svenska som andraspråk förväntar sig, önskar och uppskattar en allsidig respons från sina lärare - såväl beröm som kritik. En ny avhandling visar att lärarresponsen är en väsentlig del både av lärande och undervisning.

• Bli bättre på ditt jobb med en skrivarkurs

[2019-02-28] Ägnar du dig åt dolt skrivande eller sysslar du kanske med alldeles vanligt skrivande? Oavsett vilken typ så är en skrivarkurs vid Göteborgs universitet troligtvis något för dig. Anja Malmberg, kursansvarig på kvällskursen Skriva 15 hp, tror att alla kan ha nytta av att förbättra sitt skrivande.

• Hon har läst världens mest användbara kurs

[2019-02-27] Mitt under den svenska valspurten blev Klara Järgenstedt antagen till en retorikkurs vid Göteborgs universitet. Ett mer lämpligt tillfälle är svårt att hitta om man vill studera retorik och argumentationsteknik. Mycket riktigt gav kursen nya perspektiv på politiska debatter men det påverkade också hur hon såg på nästan allting annat.

• Pia bytte rörläggning mot svenska

[2019-02-21] Om man har familj och ett fast jobb kan det vara ett stort och skrämmande steg att börja studera på universitetet, särskilt om man har varit yrkesverksam i hela sitt vuxna liv. Pia Nilsson var i precis den sitsen när hon bestämde sig för att studera kurser i svenska språket vid Göteborgs universitet.