Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny professor med intresse för språk, samhälle och genus

  [2018-12-03] Stina Ericsson på institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet har i dagarna utnämnts till professor i svenska med inriktning mot språksociologi och interaktion. Till en början intresserade sig Stina främst för interaktionen mellan människor och maskiner men med tiden har hennes forskningsintresse utvecklats till att allt mer inkludera interaktionen mellan människor, i det forskningsfält som kallas sociolingvistik.

 • Mammaforum vinner Aurora-nätverkets Diversity and Equality Award

  [2018-12-03] Alma Rauer, en av initiativtagarna till projektet, var på plats i Antwerpen för att ta emot Aurora-nätverkets pris.

 • Domarnas favorit i Forskar Grand Prix

  [2018-11-28] 5:a från Agnes Wold, 5:a från Patrik Hadenius och 5:a från Katrin Sundberg. Det blev full pott från samtliga domare när Anders Agebjörn, doktorand i svenska som andraspråk, ställde upp som finalist i årets Forskar Grand Prix. Men juryns omdömen räckte ändå inte till en förstaplats ¿ det blev silver och en hedrande andraplats.

 • Anders Agebjörn är finalist i Forskar Grand Prix 2018

  [2018-11-19] Den 27 november hålls finalen av årets Forskar Grand Prix på Nalen i Stockholm. Anders Agebjörn från institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet är en av sex finalister som ska tävla om vem som kan ge den mest fängslande, inspirerande och pedagogiska presentationen av sin egen forskning.

 • Ny teknik gör det lättare att identifiera förfalskade texter

  [2018-11-14] Ny teknik har gett oss nya möjligheter, och nya behov av, att analysera och klassificera text, med avseende på vem eller vilka som har skrivit den. Runt tio tusen ord behövs för att ha en rimlig chans att identifiera en skribent. Detta skriver Niklas Zechner, expert på Språkbanken på institutionen för svenska språket, i en artikel i Språktidningen.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Webbredaktionen, institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-04-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://svenska.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2018-12-12