The puzzle of tag questions in a cross-linguistic perspective

Seminarium, Seminarieserie, Gästföreläsning

Öppen gästföreläsning inom forskningsprofilen Mångfald och universalier vid institutionen för språk och litteraturer och Grammatikseminariet vid institutionen för svenska språket. Alla intresserade är välkomna!

María de los Ángeles Gómez González är professor i engelsk språkvetenskap vid universitetet i Santiago de Compostela, Spanien. Hon är en välkänd forskare inom forskningsområden funktionell och tillämpad språkvetenskap, och pragmatik och diskursanalys. Hon kommer att presentera sin forsking om så kallade tag questions i engelska (That’s enough, isn’t it?), spanska (Es suficiente, ¿no?/¿verdad?) och portugisiska (É suficiente, não é?/não?). Förläsningen hålls på engelska.

Länk till abstrakt (pdf)

Föreläsare: María de los Ángeles Gómez González

Datum: 2017-01-19

Tid: 15:15