Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Integration med mobilen

Seminarium

Måndagen den 18 september gästas seminariet i svenska som andraspråk av Linda Bradley, Nataliya Berbyuk Lindström och Lorna Bartram som kommer att prata om utvecklingen av mobilt stöd för nyanläda arabisktalande.

De senaste två åren har omkring 200 000 personer sökt asyl i Sverige, många från arabisktalande länder. Många har även smarttelefoner, ett verktyg som kan användas som ett stöd i integrationsprocessen. Under seminariet presenterar vi projektet Minclusion - Integration med mobilen som syftar till att utveckla en mobil applikation för det stora antalet arabisktalande nyanlända i Sverige. Projektet grundar sig på forskning om mobilt lärande, pedagogik, språklärande och interkulturell kommunikation. Utvecklingen sker också i nära samarbete med de nyanlända själva samt verksamheter och organisationer som arbetar tillsammans med målgruppen.

Föreläsare: Linda Bradley, Nataliya Berbyuk Lindström och Lorna Bartram

Datum: 2017-09-18

Tid: 13:15 - 15:00

Kategorier: Lärande, Språk, Humaniora, Pedagogik och didaktik

Plats: Lennart Torstenssonsgatan 6-8
L308

Kontaktperson: Julia Prentice

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2018-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?