Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny skola och nya språk i Sverige

Seminarium

Den globala politiska situationen speglas i den lokala nordiska skolan. Det stora antalet barn och ungdomar som anlänt till de nordiska länderna under de senaste åren har i viss utsträckning lett till ändrade formuleringar i de mottagande ländernas regelverk, gett upphov till särskilda anpassningar inom utbildningsväsendet och i vissa fall förändrade sätt att tala om de barn och ungdomar som kommit.

Päivi Juvonen tar först avstamp i det temanummer om nyanlända barn och ungdomar i de nordiska länderna i tidskriften Nordand som Monica Axelsson och Päivi Juvonen redigerade 2016 och diskuterar vägar till likvärdig utbildning för och inkluderande undervisning av nyanlända elever i den svenska skolan ur ett nordiskt perspektiv. Därefter presenterar Juvonen kort ett nytt forskningsprojekt som fokuserar språkutveckling, ämnesutveckling och social inkludering av elever på gymnasieskolans språkintroduktionsprogram som startat vid Linnéuniversitetet 2018.

Föreläsare: Päivi Juvonen, Linnéuniversitet

Datum: 2018-03-28

Tid: 12:00 - 13:30

Kategorier: Språk, Humaniora

Arrangör: Institutionen för svenska språket

Plats: Lennart Torstenssonsgatan 6-8
K332

Kontaktperson: Tommaso Milani

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2018-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?