Nyanländas språkinlärning

Projektet Nyanländas språkinlärning var en satsning från institutionen för svenska språket under våren 2017. Fem delprojekt ingick i studien och under detta seminarium kommer tre av de fem projekten att redovisas.

Anki Hult: Lexin – ett stöd i språkutvecklingen hos nyanlända?
Carina Carlund: Studenter möter Mammaforum – ett undervisningsprojekt i lärarutbildningen
Gunilla Wallin Nyman: Uppdragskursen "Nyanlända i skolan förutsättningar, lärande och skolframgång" Kursens inverkan på kursdeltagarnas undervisning, samarbete och syn på nyanländas lärande.

Föreläsare: Sofie Johansson, Anna Winlund, Camilla Håkansson, Anki Hult, Carina Carlund och Gunilla Wallin Nyman

Datum: 2018-04-05

Kategorier: Språk, Svenska, Humaniora