Arabisk-svenska samtal mellan gravida och barnmorskor med hjälp av ett kommunikationsstöd

Stina Ericsson håller en samtalslaboration där en ny app för gravida i Sverige som inte talar svenska presenteras.

Tidigare studier har visat att gravida i Sverige som inte talar svenska löper större risk under graviditet och förlossning, och brister i kommunikation och information tros ligga bakom detta. I forskningsprojektet "Vänta barn på arabiska och svenska! Normkritisk, innovativ design för interaktiv mödrahälsovård" utvecklas en multimodal, tvåspråkig app för möten mellan gravida och barnmorskor. Den första versionen av appen testas under våren 2018 i mödrahälsovården. Appen spelar in samtal, och vi samlar även in data genom fältobservationer och intervjuer med både gravida och barnmorskor. Under samtalslabben kommer jag att presentera appen och spela upp några av de samtal som spelats in.

Föreläsare: Stina Ericsson

Datum: 2018-06-01