BOKMÄSSAN: Vad avslöjar bildberättande om hjärnan?

Föreläsning, Mässa

Inom forskning om språkliga och kognitiva nedsättningar är den så kallade "Kakstöldsbilden" ett stående inslag.
Bilden visar två barn som stjäl kakor medan mamma står och diskar. Kristina Lundholm Fors och Dimitrios Kokkinakis berättar om bildens bakgrund, och hur man genom att analysera personers berättande om det som händer på bilden, kan få viktig information om deras språk och kognition.

Föreläsare: Kristina Lundholm Fors, forskare och universitetslektor i logopedi, Språkbanken/Institutionen för svenska språket Dimitrios Kokkinakis, forskare i språkteknologi, Språkbanken/ Institutionen för svenska språket

Datum: 2018-09-27

Kategorier: Humaniora, Språk