Kajsa Thybergs mittseminarium

Halvtidsseminarium, Doktorandseminarium

Kajsa Thyberg, doktorand i nordiska språk, håller sitt mittseminarium: "Systemisk-funktionella perspektiv på svenskans det-konstruktioner - preliminära resultat"

I mitt avhandlingsprojekt undersöker jag hur svenskans det-konstruktioner används för att konstruera betydelse. På seminariet presenterar jag projektet och visar vilka typer av det-konstruktioner som behandlas. Jag fokuserar särskilt på hur betydelse hos presenteringskonstruktioner och konstruktioner med opersonligt predikat utmärker sig utifrån ett systemiskt-funktionellt perspektiv på grammatik.

Varmt välkomna!

Föreläsare: Kajsa Thyberg, doktorand i nordiska språk