Sexualitet i språkklassrummet

Angelica Simonsson presenterar delar av sin sammanläggningsavhandling Sexualitet i klassrummet.

Språkundervisning, elevsubjektivitet och heteronormativitet, som handlar om hur sexualitet och heteronormativietet görs som en del av språkundervisning på högstadiet. Främst kommer hon att presentera analysexempel från sina klassrumsobservationser på hur heterosexualitet återskapas som en förgivettagen pedagogisk resurs, hur manlig homosexualitet pekas ut och hur kvinnlig homosexualitet osynliggörs. Detta diskuteras utifrån sexualitetens pedagogiska funktion i språkundervisning.

Föreläsare: Angelica Simonsson, Institutionen för pedagogik och specialpedagogik

Datum: 2018-10-08

Kategorier: Pedagogik och didaktik, Språk, Svenska, Humaniora