Morphologization and the boundary between morphology and phonology

Gemensamt seminarium inom forskningsområdet Språkliga strukturer vid institutionen för språk och litteraturer och Grammatikseminariet vid institutionen för svenska språket. Alla intresserade är välkomna!

Abstract:
In this talk I will look at the theoretical distinction that is drawn between phonological and morphological processes and argue that the decision of categorising something as phonological or morphological often depends on what is considered to be the minimal unit of storage and analysis; the morpheme or the word. I present evidence for words as the basic unit of storage and drawing on studies and theories which advocate the mass storage of words, I argue that many phonological processes should in fact be considered to be morphological processes based on categorization and analogy.

Föreläsare: Paul O'Neill, The University of Sheffield

Datum: 2019-01-24

Kategorier: Forskning, Humaniora, Språk, Lingvistik

Arrangör: institutionen för språk och litteraturer och institutionen för svenska språket