Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om synen på språklig kompetens i relation till sfi-studerande

Seminarium

Maria Rydell från Stockholms universitet håller seminarium där hon presenterar delar av sin avhandling som handlar om konstruktioner och uppfattningar av språklig kompetens i relation till vuxna andraspråkstalare på sfi (utbildning i svenska för invandrare).

Vuxna invandrares språkkunskaper tillmäts idag ett allt större symboliskt värde och att vara bra på svenska lyfts ofta fram av nyanlända som något åtråvärt. På seminariet kommer jag att presentera delar av min avhandling som handlar om konstruktioner och uppfattningar av språklig kompetens i relation till vuxna andraspråkstalare på sfi (utbildning i svenska för invandrare). Språktestning och språkliga bedömningar utgör särskilda praktiker då uppfattningar om språklig kompetens aktualiseras. Avhandling studerar därför bedömning och testning av muntlig färdighet närmare. Jag kommer bland annat diskutera hur olika ideologier kring vad det innebär att vara "en kompetent språkbrukare" synliggörs i testsituationer och i gruppintervjuer med sfi-studerande, både metapragmatiskt och interaktionellt.

Föreläsare: Maria Rydell, Stockholms universitet

Datum: 2019-02-13

Tid: 12:00 - 13:30

Kategorier: Humaniora, Språk, Svenska

Arrangör: Institutionen för svenska språket

Plats: Lennart Torstenssonsgatan 6-8
L308

Kontaktperson: Tommaso Milani

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2018-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?