Vikingatidens språkliga landskap 2

Per Holmberg arbetar just nu med ett projekt kallat "The Rök runestone revisited" (VR 2017–2020). Under seminariet kommer Per behandla starten på hans tredje delstudie att som handlar om platsens betydelse för förståelse av Rökstenen.

Seminariet blir en första skiss på en artikel som ska försöka reda ut flera svåra problem kring platsens betydelse ("Reading runes by the roads"): På vilka vägar färdades man förbi Rök vid den tid stenen restes? Var mer precist kan stenens ursprungliga plats ha varit? Vad kan man ha sett från denna utsiktspunkt i landskapet? Och hur kan detta eventuellt ha samspelat med stenens inskrift?

Föreläsare: Per Holmberg

Datum: 2019-02-22