Språkbruksseminariet: "Hämtad av Gud" eller "Lämnat oss i stor sorg och saknad". Har dödsannonsen i dagspress förändrat uttryck under de senaste 20 åren?

På seminariet presenterar vi vår pågående undersökning av förändringar i dödsannonsen i svensk dagspress. Utifrån en pilotundersökning av några nummer av Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet (från 2018 och 2019) diskuterar vi såväl val av symboler som textens utformning och siktar in oss på vad dessa element fyller för funktioner i dödsannonsen.

Vi vill undersöka relationerna mellan det religiösa och det individuella uttrycket som förekommer i annonserna och vilka förändringar som skett under de senaste decennierna.

Föreläsare: Catrin Norrby, Stockholms universitet och Lena Rogström, Göteborgs universitet.

Datum: 2019-10-18

Tid: 13:15