FlerSvA lunchseminarium: Somaliskans situation inom undervisning och forskning

Under seminariet ger Morgan Nilsson, lektor i slaviska språk och somaliska, en bred presentation av nuläget inom undervisning och forskning i somaliska i Sverige, Somalia och övriga världen:
→ I vilken omfattning används somaliskan i det somaliska samhället? I vilken omfattning studeras somaliskan?
→ Vilka konkreta, praktiska behov finns inom undervisningen i somaliska i Sverige och i Afrikas Horn?
→ Vilka forskningsfrågor är viktiga för att fylla dessa behov? Vilken forskning bedrivs?

Föreläsare: Morgan Nilsson, universitetslektor i slaviska språk och somaliska, Institutionen för språk och litteraturer, Göteborgs universitet.

Datum: 2019-11-27

Kategorier: Humaniora