Anja Allwoods mittseminarium

Anja Allwood, doktorand i nordiska språk, håller sitt mittseminarium.

Avhandlingsprojektet undersöker förekomsten av romaner som översatts indirekt, dvs. via ett annat språk än det ursprungliga originalspråket, till svenska mellan år 2000­ och 2015. Syftet är att fastställa i vilken grad fenomenet förekommer och mellan vilka språk, vilka de underliggande normerna är för specifika val i samband med översättningsprocessen och vilka konsekvenserna kan tänkas bli, på makro- och mikronivå. Strävan är också att i möjligaste mån förklara och kontextualisera resultaten.

Under seminariet kommer Anja Allwood ge en lägesrapport för avhandlingsarbetet och presentera en del preliminära resultat.

Föreläsare: Anja Allwood, doktorand, Institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet.

Datum: 2020-03-16

Kategorier: Humaniora