Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Nytt projekt ska undersöka Universell utformning

  [2019-01-17] Sverige inför just nu Universell utformning som huvudprincip för allt nytt som skapas i samhället. Produkter, miljöer, program, tjänster m.m. ska alla fungera oavsett medborgarnas olika behov och förutsättningar. Nu ska ett nytt forskningsprojekt undersöka spänningen som detta skapar mellan två olika sätt att tänka och kategorisera.

 • Kristine Køhler Mortensen vald till sekreterare för IGALA

  [2019-01-11] International Association for Gender and Language (IGALA) har beslutat att välja in Kristine Køhler Mortensen från institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet som ny sekreterare. Uppdraget löper över de kommande två åren och innefattar ett stort organisatoriskt ansvar i föreningen.

 • Heidi Niemelä är ny gästdoktorand

  [2019-01-09] Från och med januari månad har institutionen för svenska språket nöjet att välkomna Heidi Niemelä som ny gästdoktorand på institutionen. Heidi är doktorand i finska språket vid Uleåborgs universitet och kommer att stanna i tre månader framåt.

 • Hon ska analysera undervisning i "sexualmoral" för nyanlända

  [2019-01-09] I Danmark infördes nyligen obligatorisk undervisning i "dansk sexualmoral" för alla som söker uppehållstillstånd i landet. Nu ska Kristine Køhler Mortensen på institutionen för svenska språket under de kommande två åren studera denna undervisning i ett projekt finansierat genom Danmarks Frie Forskningsfond.

 • Seminarieserie vill samla forskare från hela universitet

  [2019-01-08] Alla forskare skriver. Vid sidan av seminarier och konferenser har den akademiska publikationen alltid varit ett självklart sätt att delta i det akademiska samtalet och sprida ny kunskap. Nu ska en ny seminarieserie samla forskare från hela universitetet för att diskutera och undersöka publikationsformer, meriteringssystem, nya publiceringskanaler och mycket mer.

 • Misstänkt bomb var attrapp

  [2018-12-18] Polisen meddelade under onsdagen att det misstänkta föremål som igår hittades vid Nationella sekretariatet för genusforskning inte var en bomb. - Det var en attrapp som såg ut som en dynamitstav, säger Hans Lippens vid polisen till tidningen GT.

 • Ny professor med intresse för språk, samhälle och genus

  [2018-12-03] Stina Ericsson på institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet har i dagarna utnämnts till professor i svenska med inriktning mot språksociologi och interaktion. Till en början intresserade sig Stina främst för interaktionen mellan människor och maskiner men med tiden har hennes forskningsintresse utvecklats till att allt mer inkludera interaktionen mellan människor, i det forskningsfält som kallas sociolingvistik.

 • Mammaforum vinner Aurora-nätverkets Diversity and Equality Award

  [2018-12-03] Alma Rauer, en av initiativtagarna till projektet, var på plats i Antwerpen för att ta emot Aurora-nätverkets pris.

 • Domarnas favorit i Forskar Grand Prix

  [2018-11-28] 5:a från Agnes Wold, 5:a från Patrik Hadenius och 5:a från Katrin Sundberg. Det blev full pott från samtliga domare när Anders Agebjörn, doktorand i svenska som andraspråk, ställde upp som finalist i årets Forskar Grand Prix. Men juryns omdömen räckte ändå inte till en förstaplats ¿ det blev silver och en hedrande andraplats.

 • Anders Agebjörn är finalist i Forskar Grand Prix 2018

  [2018-11-19] Den 27 november hålls finalen av årets Forskar Grand Prix på Nalen i Stockholm. Anders Agebjörn från institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet är en av sex finalister som ska tävla om vem som kan ge den mest fängslande, inspirerande och pedagogiska presentationen av sin egen forskning.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Webbredaktionen, institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-09-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://svenska.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-01-21