Är du en av våra nya forskningsassistenter?

Nyhet: 2018-01-19

Institutionen för svenska språket, vid Humanistiska Fakulteten, söker två forskningsassistenter med goda kunskaper i svensk språkhistoria och filologi samt kunskaper om svenska medeltidstexter.

I tjänsten som forskningsassistent kommer du att se över och kategorisera språkhistoriskt material som finns samlat i  korpusar. Det kommer bland annat innebära att du anger de enskilda materialens språk- och genretillhörighet och att du kompletterar de enskilda texterna med uppgifter om hur de har digitaliserats, vilken utgåva som ligger till grund för digitaliseringen och utgåvans språkhistoriska status.

Arbetsuppgifter:

• Kategorisera de språkhistoriska materialen i Korp efter tidsepok, språkområde och genre.
  • Ta fram olika metadata om de enskilda språkhistoriska texterna: exempelvis information om hur de har digitaliserats och vilken utgåva som använts.
  • I samråd med Språkbanken hitta ett lämpligt format för metadatan.

Anställningen är en intermittent timanställning, motsvarande en månads heltidstjänstgöring, med placering vid institutionen för svenska språket. Tillträde så snart som möjligt, eller enligt överenskommelse. Anställningen varar som längst till och med den 31/5.

Sista ansökningsdag är 1/2 2018
Läs hela utlysningen här: Forskningsassistent