Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Är du en av våra nya forskningsassistenter?

Nyhet: 2018-01-19

Institutionen för svenska språket, vid Humanistiska Fakulteten, söker två forskningsassistenter med goda kunskaper i svensk språkhistoria och filologi samt kunskaper om svenska medeltidstexter.

I tjänsten som forskningsassistent kommer du att se över och kategorisera språkhistoriskt material som finns samlat i  korpusar. Det kommer bland annat innebära att du anger de enskilda materialens språk- och genretillhörighet och att du kompletterar de enskilda texterna med uppgifter om hur de har digitaliserats, vilken utgåva som ligger till grund för digitaliseringen och utgåvans språkhistoriska status.

Arbetsuppgifter:

  • Kategorisera de språkhistoriska materialen i Korp efter tidsepok, språkområde och genre.
  • Ta fram olika metadata om de enskilda språkhistoriska texterna: exempelvis information om hur de har digitaliserats och vilken utgåva som använts.
  • I samråd med Språkbanken hitta ett lämpligt format för metadatan.

 

Anställningen är en intermittent timanställning, motsvarande en månads heltidstjänstgöring, med placering vid institutionen för svenska språket. Tillträde så snart som möjligt, eller enligt överenskommelse. Anställningen varar som längst till och med den 31/5.

Sista ansökningsdag är 1/2 2018
Läs hela utlysningen här: Forskningsassistent
Diarienummer: PAR 2018/15

AV:

Kontaktinformation

Institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
46 (0)31-786 00 00

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?