Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbeta som projektassistent i ett projekt om ålderism

Nyhet: 2018-09-27

Nu söker institutionen för svenska språket en projektassistent för att arbeta i ett projekt relaterat till begreppet "ålderism", dvs stereotypa föreställningar och fördomar (eller diskriminering) som utgår från en människas ålder och med betoning på situationen för äldre.

Ålderism är kanske den mest accepterade formen av fördom som existerar i dag, och den form av diskriminering som det tas lättast på. Detta arbete kommer att vara ett värdefullt och viktigt steg för att förstå förekomsten av åldrande och äldre ålder (≥60 år) på olika typer av svenska online-nyhetskällor (främst tidningar och tidskrifter). Fokus kommer att vara hur olika åldersgrupper är representerade i nyheter med fokus på äldre.

Arbetsuppgifterna går ut på att tillämpa metoder och tekniker från språkteknologi / datavetenskap för att utveckla, analysera, extrahera och samla bevis från svenska nyhetsmedier om äldre och åldrande och sammanställa, och presentera/visualisera resultaten på nya sätt. Du kommer behöva utveckla, utvärdera och distribuera effektiva modeller och verktyg för att experimentera med textdata.

Anställningen är heltid eller deltid, enligt överenskommelse. Tidsbegränsad heltid i fyra månader med placering vid institutionen för svenska språket. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Läs mer om tjänsten i universitetets utlysning. Sista ansökningsdag är 18 oktober 2018.

Sista ansökningsdag: 2018-10-18
Läs hela utlysningen här: Projektassistent
Diarienummer: PAR 2018/1253

AV:

Kontaktinformation

Institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
46 (0)31-786 00 00

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?