Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Assar ser igenom de retoriska knepen efter retorikkursen

Nyhet: 2020-03-23

Assar Wixe har gått grundkursen i retorik vid Göteborgs universitet. Numera går det inte en sekund utan att han tänker på alla retoriska knep som används runt omkring honom i samhället. Dessutom har han har fått många nya vänner under kursens gång.

- Det som var bäst med kursen var framförallt den samvaro vi fick, kurskamrater emellan. Att hålla tal inför varandra gör att man lär känna varandra bra. Sedan har vi såklart blivit bättre på att analysera all retorik runt omkring oss.

Grundkursen i retorik är en fristående kurs på 30 hp som ges varje termin. Under ett halvår får kursdeltagarna möjlighet att testa och utveckla sina retoriska färdigheter samtidigt som de analyserar sina egna och andras sätt att uttrycka sig. Assar tror att nästan alla kan ha nytta av kursen men rekommenderar den särskilt till de som är intresserade av kommunikation.

- Jag skulle vilja rekommendera den som redan är intresserad av mänsklig kommunikation eller av att uttrycka sig i tal och skrift att söka kursen. Retorik är användbart!

Läs mer om kursen i kurskatalogen.

Retorik, grundkurs, 30 hp

Retorik för yrkesverksamma, 7,5 hp
 

AV:

Kontaktinformation

Institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
46 (0)31-786 00 00

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?