Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Får bidrag från Vetenskapsrådet för postdoktjänst på Island

Nyhet: 2017-11-30

Vetenskapsrådet har fattat beslut om höstens utlysning av Internationell postdok och Filippa Lindahl som disputerade våren 2017 har beviljats bidrag på 1050 000 kronor per år under tre år, för en postdoktjänst på Island.

Av 230 sökande beviljades 41 bidrag från Vetenskapsrådet, 19 kvinnor och 22 män. Syftet med bidraget är att främja internationell rörlighet för nydisputerade forskare med svensk doktorsexamen.

Filippa Lindahl disputerade i maj med avhandlingen Extraction from relative clauses in Swedish, där hon undersökte satsflätor med relativsats i spontant språkbruk.

Filippa Lindahls forskningsämne för postdoktjänsten är Spetsställning i nordiskt talspråk.

– Forskningsprojektet är en fortsättning på mitt avhandlingsprojekt. Jag går vidare med en idé från avhandlingen, där jag undersökte satsflätor i svenska, och kommer att undersöka spetsställning i danska, färöiska, isländska, norska och svenska. Jag kommer bland annat att analysera material från Nordisk dialektkorpus och talspråk riktat till barn. Det är spännande för det blir första gången någon undersöker spetsställning i talspråksmaterial parallellt i de här fem språken, säger Filippa Lindahl.

Läs mer om Filippa Lindahls avhandling

Lista över samtliga beviljade bidrag från Vetenskapsrådet

AV:

Artikeln publicerades först på: hum.gu.se

Kontaktinformation

Institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
46 (0)31-786 00 00

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?