Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Gleiton Matheus Bonfante är ny gästdoktorand

Nyhet: 2018-10-11

 

I veckan fick institutionen för svenska språket en ny gästdoktorand, Gleiton Matheus Bonfante. Gleiton kommer att stanna till och med augusti månad 2019 och han arbetar just nu på ett avhandlingsprojekt om semiotiska praktiker och språkliga funktioner i WhatsApp-grupper för bareback-sex.

Gleiton har en kandidatexamen i Lingvistik från State University of Campinas (Unicamp), en master i tillämpad lingvistik från Rio de Janeiros federala universitet (UFRJ) och är just nu doktorand i tillämpad lingvistik vid samma lärosäte. Förutom detta är han även en del av NUDES-gruppen (Núcleo de Estudos da Discursos em ociedade) som bedriver forskning med queerteoretisk inriktning på ett tvärvetenskapligt sätt. Gruppen intresserar sig för tillämpat språk, språkfilosofi, språklig antropologi, Foucaultstudier och semiotik.

Föreställningar om sexualitet i digital media

Just nu undersöker Gleiton intim-spektakulära föreställningar om sexualitet i digital media. Han är särskilt intresserad av semiotiken hos begärets framställning, där sexualitet kopplas till semantiska, ideologiska och sociala processer i konstruktionen av subjektet. Hans avhandlingsprojekt är en etnografisk analys av semiotiska praktiker och språkliga funktioner i WhatsApp-grupper för bareback-sex. Den språkliga analysen av materialet används som utgångspunkt för att föra en vidare diskussion kring Foucaults governmentalitetsbegrepp samt alternativa vårdformer.
 

AV:

Kontaktinformation

Institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
46 (0)31-786 00 00

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?