Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Grammatik, kritik, didaktik – ny konferenspublikation

Nyhet: 2018-06-15

11–12 oktober 2017 hölls Trettonde nordiska konferensen för systemisk-funktionell lingvistik och socialsemiotik (NSFL 13) i Göteborg. Nu kan arrangörerna presentera en konferenspublikation som samlar artiklar från konferensen både i digitalt och i tryckt format.

Systemisk-funktionell lingvistik (SFL) och socialsemiotik är teoretiska och metodologiska program och perspektiv som kan tillämpas på ett vitt fält av språkvetenskapligt arbete. I enlighet med volymens titel, Grammatik, kritik, didaktik, som också var konferensens, visar bidragen på SFL:s och socialsemiotikens tillämpbarhet i och relevans för i huvudsak tre områden: grammatisk forskning, språkvetenskaplig analys med en kritisk ansats och didaktisk forskning. De sju publicerade artiklarna täcker in en lång rad av undersökningsobjekt och rör sig i rummet mellan flera olika språk och länder, från lärargrupper på svenskspråkiga Facebook via texter om Gud på norska till återvunna föremål i Sydafrika.

Nedan finns en länk till en digital fulltextpubliktion av boken.

FULLTEXT

AV:

Kontaktinformation

Institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
46 (0)31-786 00 00

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://svenska.gu.se/aktuellt/nyheter/fulltext//grammatik--kritik--didaktik--ndash--ny-konferenspublikation.cid1572823
Utskriftsdatum: 2020-08-04