Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Grammatikfestivalen firar 10-årsjubileum på Stadsbiblioteket 23 mars

Nyhet: 2018-01-10

I år hålls Grammatikfestivalen för tionde året i rad och flyttar för första gången in på Stadsbiblioteket där det kommer att bjudas på spännande föredrag om språk och grammatik. Temat blir Göteborgs språkliga mångfald och datumet är spikat: 23 mars.

Årets grammatikfestival får temat Göteborgs språkliga mångfald. Termen mångfald ska betraktas i vid mening och det kan bland annat handla om olika sociolekter eller olika språk. Exempel på frågor som kan tas upp under festivalen:

  • Varför kan språk vara så olika?
  • Hur är de lika?
  • Hur kan det främmande ändå låta ganska bekant?


Föredragen på 20 minuter kommer att hållas på trappscenen. Arrangörerna välkomnar både bidrag som vänder sig till en publik med fackkunskaper och bidrag som riktar sig till en intresserad allmänhet.

Festivalen arrangeras för tionde året i rad på Göteborgs universitet och är ett samarbete mellan institutionen för svenska språket och institutionen för språk och litteraturer. Grammatikfestivalen ingår i firandet av den nationella grammatikdagen.

Anvisningar för festivalbidrag

I programmet har arrangörerna preliminärt avsatt ca 25 (20+5) minuter per föredrag. Skicka titel och ett kort abstrakt (max 500 ord) senast 31 januari 2018 till peter.andersson@gu.se. Eftersom antalet bidrag som kan vara med på festivalen är begränsat kommer man eventuellt att göra ett urval bland de anmälda bidragen. Besked om antagning till festivalen ges till de anmälda senast 14 februari. Föredragen ska hållas på svenska eller engelska.

AV:

Artikeln publicerades först på: hum.gu.se

Kontaktinformation

Institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
46 (0)31-786 00 00

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?