Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Intervjufilm presenterade nya professorer

Nyhet: 2019-05-23

Årets professorsinstallation innehöll ett helt nytt moment där varje professor presenterades med en kort intervjufilm. Stina Ericsson och Åsa Wengelin från institutionen för svenska språket var två av de nyinstallerade professorerna – nu kan du se deras och alla de andra professorernas filmer på GU Play.

Syftet med filmerna var att publiken vid installationen skulle få en inblick i professorernas forskning och få en känsla för hur mångfacetterad forskningen vid Göteborgs universitet faktiskt är. Det nya greppet med en minut långa intervjufilmer som presenterade respektive installerad professor blev dessutom mycket uppskattat.

– Vi var lite oroliga att det skulle bli för mycket med 38 filmer, andra universitet som visar filmer under installationen har inte lika många professorer som vi, säger Marie Lowrie, ceremonimästare vid Akademiska högtider. Men filmerna blev en succé och gjorde ceremonin mer levande.

Se filmerna med Stina och Åsa

Filmerna är gjorda av fotograf Johan Wingborg och redaktör Eva Lundgren vid kommunikationsenheten, Göteborgs universitet. Samtliga 38 filmer kommer att publiceras på www.gu.se/forskning men du kan redan nu se filmerna med Stina Ericsson och Åsa Wengelin direkt i GU Play.

Stina Ericsson professor i svenska språket

Åsa Wengelin professor i svenska språket

AV:

Kontaktinformation

Institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
46 (0)31-786 00 00

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://svenska.gu.se/aktuellt/nyheter/fulltext//intervjufilm-presenterade-nya-professorer.cid1630500?showMap=true&mapAlias=1170&keepArticle=true&mapTitle=Institutionen+f%F6r+svenska+spr%E5ket&feedbackForm=true&encodedEmail=d2ViYnJlZGFrdGlvbmVuQHN2ZW5za2EuZ3Uuc2U&languageId=100000&encodedSubject=
Utskriftsdatum: 2020-08-05