Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny bok av Tommaso M. Milani: Queering Language, Gender and Sexuality

Nyhet: 2018-02-15

Tommaso M. Milani, professor i flerspråkighetsforskning på Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet, har i dagarna kommit ut med en artikelsamling som visar upp sammanlagt tio års forskning om språk, kön och sexualitet med queerteoretisk inriktning.

Den nya volymen samlar ett tjugotal författare vars texter ger exmepel på hur olika queerteoretiska idéer går att tillämpa på språklig analys. Inledningsvis redogörs för den teoretiska debatt som finns kring identitet och lust och förhållandet mellan dessa begrepp. Därefter erbjuds en språkligvetenskaplig vinkel på två nyckelområden av queerteoretiskt tänkande, kritiken av heteronormativitet och dekonstruktionen av den könsbinära uppfattningen. Avslutningsvis kopplas bokens övergripande tematik till den senaste utvecklingen i forskningen om språk och rumslighet.

Läs mer om boken på Equinox Publishing.

AV:

Kontaktinformation

Institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
46 (0)31-786 00 00

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?