Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Språkteknologi på Demensdagen 2018

Nyhet: 2018-06-01

Den 6 september 2018 deltar bland andra Dimitrios Kokkinakis, docent vid institutionen för svenska språket, på Demensdagen. Dagen fokuserar på hur man kan skapa en mer jämlik demensvård genom forskningsframsteg som bygger på ett tvärvetenskapligt samarbete mellan olika forskningsområden och yrkesgrupper i sjukvården.

Kokkinakis kommer under konferensen att prata om hur man kan upptäcka mycket tidiga språkrelaterade tecken på demens med hjälp av språkteknologi. Inom ramen för projektet ”Språkliga och extra-lingvistiska parametrar för tidig upptäckt av kognitiv svikt” undersöks olika språkteknologiska metoder för att utvinna, kombinera, bearbeta, analysera och tolka talspråk och ögonrörelsemätningar hos personer i olika stadier av kognitiv nedsättning. Målet är att snabbt kunna identifiera signifikanta språkliga och extra-lingvistiska signaler som kan användas som komplement till tidig diagnostik samt som prognostisk eller screeningsverktyg.

Sista anmälningsdag: 5 september 2018
Plats: Bonnier conference center
Adress: Torsgatan 21, Stockholm

Fullständigt program och anmälan hittar du nedan.

Läs mer om Demensdagen 2018 i Dagens Medicin

AV:

Kontaktinformation

Institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
46 (0)31-786 00 00

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?