Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vi söker nya lektorer i flerspråkighetsforskning!

Nyhet: 2018-02-15

Institutionen för svenska språket bedriver både undervisning och forskning i svenska som andraspråk samt forskning inom flerspråkighetsfältet. Båda områdena är mycket expansiva, och vi söker nu nya medarbetare i form av universitetslektorer i flerspråkighetsforskning.

Arbetsuppgifterna består av undervisning, forskning och samverkan. Undervisningen har stort fokus på lärarutbildning och yrkesverksamma lärare som vill bli behöriga i skolämnet svenska som andraspråk.

Utbudet av kurser inom ämnet är stort och vi har utbildning på alla nivåer – grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Vi har också en stor extern uppdragsverksamhet. En stor del av vår undervisning är förlagd till halvfart kväll, och undervisning på grundnivå och lärarutbildning bedrivs på svenska. Sökande förutsätts därför kunna undervisa på svenska eller något annat skandinaviskt språk. Docentkompetenta sökande förutsätts kunna undervisa, handleda och examinera på avancerad nivå och forskarnivå. På dessa nivåer kan undervisning på engelska förekomma.

Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattande 100%, med placering vid institutionen för svenska språket. Tillträde efter överenskommelse. Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Sista ansökningsdag är 15/3 2018
Läs hela utlysningen här: Universitetslektor i flerspråkighetsforskning (en eller flera)
Diarienummer: PAR 2018/87

AV:

Kontaktinformation

Institutionen för svenska språket

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
46 (0)31-786 00 00

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-09-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?