Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lexikaliska institutet

Vid Lexikaliska institutet (LI) bedrivs forsknings- och utvecklingsarbete inom områdena lexikologi och lexikografi. Det lexikografiska arbetet omfattar såväl produktion av lexikaliska databaser och ordböcker som forskning om ordböcker, så kallad metalexikografi.

Ordboksproduktion och forskning

Ordboksproduktionen sker främst inom ramen för externt finansierade projekt, där inte minst ett väl etablerat samarbete med Svenska Akademien garanterar långsiktighet och stabilitet. Den lexikografiska forskningen, liksom den lexikologiska, sker inom ramen för doktorand- och licentiandtjänster samt inom forskningsdelen av medarbetarnas anställningar.

Seminarie-, kurs- och konferensverksamhet

Vid Lexikaliska institutet bedrivs också viss seminarie- och kursverksamhet. Institutet spelar en framträdande roll inom Nordiska föreningen för lexikografi (NFL), särskilt för föreningens tidskrift LexicoNordica.

Verksamheten presenteras regelbundet vid internationella lexikografiska konferenser såsom Konferens om lexikografi i Norden, Euralex och eLex.

Kontaktinformation

Anna Hannesdóttir, Lexikaliska institutet

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Lennart Torstenssonsgatan 6

Telefon:
+46 (0)31 786 44 66

Sidansvarig: Sven Lindström|Sidan uppdaterades: 2019-02-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?